dilluns, 4 de maig del 2020

Festival d'A


Una meravella autèntica. Però duríssima pel tempo i la durada. T'imagines quedar-te tancat en una sala durant 7 hores amb Rembrandts Velazquez o van Goghs i que a cada quadre anessin passant coses a un ritme de Bill Viola i que tot plegat acabés formant un fris esplèndid sobre la (in)dignitat humana? Això sí , apalanca't ben apalancat al sofà i que sigui època de confinament i no tinguis res més a fer. 





una dona se separa del marit i des de l'habitació de l'hotel davant de casa veu desfilar els seus antics amants de la mà de lhome amb qui es que va casar als 20 anys. Li entenc la intenció a la pel·lícula, però se li escapa la mesura. https://www.filmin.es/pelicula/habitacion-212


 
Un Shangai que a base pel·lícules i novel·les començo a entendre. Ritme frenètic, el blanc i negre que sempre aporta aquest toc de... glamour?..., aquest merder de les convencions francesa i britànica i els japonesos que han envaït la Xina (vegi's El lotus blau) i tots s'espien i ja no saps qui és qui,     trobo terriblement suggerent aquesta barreja entre la història que els actors representen i el que està passant en la realitat (no és nou, és clar) i després al final homenatge a Tarantino i al cinema de gàngsters i d'espies on tot el que no entenies durant la primera hora de pel·lícula queda ben tancat, resolt i explicat, cosa que s'agraeix.

https://www.filmin.es/pelicula/saturday-fiction




El Herzog i les petjades del seu amic no m'atrau d'entrada. Però a poc a poc, quan és el propi Herzog qui s'introdueix en els fets que explica i ens descriu la seva relació, la seva amistat amb aquest aventurer, m'arriba més perquè és clar els esoterismes d'un senyor que no conec, què vols que et digui, però la relació d'un tio que s'està morint amb el seu amic director de cinema de prestigi com a tema toca més el voraviu. osti mira què diu un: "Casi como los dos protagonistas de la Persona de Ingmar Bergman, Nomad documenta dos almas fusionándose en comunión" No n'hi ha per tant.



https://www.filmin.es/pelicula/nomad-in-the-footsteps-of-bruce-chatwin