dijous, 2 de desembre del 2021

L'imperi del dolor, de Patrick Radden Keefe

"llibre esplèndid sobre la crisi dels opioides als USA i la nissaga, els Sackler, que en va ser responsable. Les farmacèutiques, els metges, els jutges, les institucions, els artistes… Noms i cogoms per al #capitalisme salvatge #pensoenlarcadi"


En aquesta obra, Keefe, l’escriptor informat, passa factura a les tres generacions que conformen el clan Sackler, conegut per les seves contribucions filantròpiques a museus i a institucions acadèmiques. Ara bé, darrere d’aquesta solidaritat magnànima i darrere d’aquest nom de prestigi, s’hi amaga un cas d’avarícia compulsiva i corrupció encoberta pel sistema mèdic, que ha arruïnat la vida de milers de persones.
Amb moltes fonts al darrere i amb una prosa cristal·lina que sembla posar transparència i llum a tant secretisme empresarial, Keefe responsabilitza a aquesta família aparentment honrada d’haver provocat una crisi social sense precedents als Estats Units a través de l’OxyContin, l’analgèsic supervendes comercialitzat expansivament per Purdue Pharma, la principal empresa dels Sackler.
(...)
https://www.nuvol.com/llibres/setembre-el-dolor-es-imperi-mes-ric-damerica-200466