dissabte, 8 de març del 2008

Lahore, Kabul...



No comento mai llibres de literatura infantil o juvenil i a més és que em costa de trobar títols que m'agradin, però ara he llegit dues coses que tenen cert interès lligades amb el món islàmic: La història de l'Iqbal és la d' un noi explotat per les màfies pakistaneses que venen catifes i que es converteix amb el temps amb un líder de ressonància mundial a favor de l'alliberament d'aquests nens esclavitzats. Impressiona saber que és una història real que es pot consultar a moltes pàgines web i que ha estat novel·lada també per en Jordi Sierra i Fabra per exemple.
L'altre, El pa de la guerra és molt apropiat per la jornada d'avui de la dona treballadora: al Kabul dels talibans una noia es veu obligada a transformar-se en noi per poder sobreviure. Una història ben explicada amb un to realista i sense concessions amb un final però que trobo massa obert per a una novel·la juvenil.
Dues històries molt adequades per treballar a les escoles el tema de la solidaritat del qual que no sempre encertem el plantejament.

la pàgina d'Amnistia Internacional sobre l'Iqbal

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em semblen dues propostes de lectura molt interessants però m'agradaria saber si són apropiades per a joves de 14-15 anys o més aviat n'han de tenir ja 16 o 17? És una diferència de maduresa important. Si em pots contestar t'ho agrairé.

Martí Casares ha dit...

Són lectures relativament senzilles per als alumnes que ja hi tenen un cert hàbit. Jo diria que el problema no és de maduresa sinó d'interessos. El llenguatge i la trama són perfectament comprensibles per als nois i noies de 14 i 15 anys. En tot cas, Novesflors, content de saludar-te: el teu bloc m'agrada i l'enllaço.