dissabte, 9 de juny del 2007

Polítics

Tanta gent que som mentiders, ganduls, hipòcrites, egoistes... ens queixem que els nostres polítics són mentiders, ganduls, hipòcrites, egoistes...

2 comentaris:

Ramon Bassas ha dit...

Martí

Tens raó... més o menys com els mestres (o els capellans), no? La meva opinió és que el que hi ha en crisi és "la mediació" (entre el saber i els alumnes, entre Déu i els fidels, entre la Política i la 'polis', entre l'ordre i el caos...). En canvi, hi ha una exaltació de la via directa, ràpida, sense esforços, al món del coneixement, del transcendent, de la vida adulta, de les idees... Una mena de luteranisme light que desconfia de tothom qui es posa pel mig. I això que els 'obstacles' són bàsics per la cursa... No trobes?

Martí Casares ha dit...

Sí el que passa que en el famós tema de la pedagogia de l'esforç sembla que es posi l'accent en la culpabilitat dels alumnes. Penso que l'exigència de l'esforç, l'exigència de la renúncia provisional en l'expectativa del benefici futur, ha de tenir de veritat una expectativa real i comprensible; cal que oferim als alumnes a canvi del seu esforç una perspectiva de coneixements útils i vàlids per al seu futur en el segle XXI. (i jo diria que aquest no és el cas en el món del nostre ensenyament)