dilluns, 7 de maig del 2007

Joan Sales: Cartes a Màrius Torres


Interessantíssim l'epistolari entre el novel·lista i el poeta. M'agrada aquesta visió de la guerra civil des de la seva contemporaneïtat, des del seu present i sense la perspectiva de la seva resolució final(no sé si s'entén). I l'explicació del desori de l'exèrcit republicà. I la crítica literària als poemes de Màrius Torres. I la desfeta que es va instal·lant gradualment en els convenciments. I l'exili caribeny que ofega d'avorriment i d'impaciència...
El meu gran èxit del dia de Sant Jordi

3 comentaris:

SU ha dit...

Si t'ha agradat el llibre, no et perdis el magnífic "Incerta glòria", de Joan Sales.

Si no l'has llegit ja, és clar!

Salut i peles!

SU, la meitat

Unknown ha dit...

Si acceptes una nova recomanació, encara que no sigui una gran-super novel·la, llegeix "Contra el silenci", de Ramon Folch i Camarasa.

Gràcies per escriure al nostre bloc!

SU, la meitat

Martí Casares ha dit...

Su, gràcies pel comentari que m'has enviat; efectivament ja havia llegit Incerta glòria fa molt de temps i la recordo com una novel·la excel·lent. Avui a la llibreria Robafaves de Mataró busco un llibre de Màrius Torres i pel que sembla tots estan exhaurits o descatalogats. M'he quedat amb les ganes! Per cert m'he comprat una cosa que es diu Los girasoles ciegos que figura que és boníssim. Una companya que sap de les meves lectures em diu: "I a tu què se t'hi ha perdut a la guerra civil?"

3:07 PM
Suprimir