I no.no estic d, acord que allò fonamental en la nostra identitat sigui el territori on hem nascut
quan tu solet et penses que has descobert les portes d'un nou paradigma social o ets un geni o fas el ridícul...
Keep calm and ooommm...
Parlant seriosament no és millor un 1515-1515-que un 1516-1514? Què expressa millor la realitat?
Em molesta que es treguin estelades al concert de l'Orfeó. ¿O és que la pàtria (si existeix) no és també dels no independentistes?
Celsius diu que les noies no són aficionades a les Matemàtiques perquè quan els les ensenyen els problemes són de camions. Estem d'acord que no n'hi ha per tant.
No tothom vol la independència pel mateix dic a Cirerer. Uns volen fer una empresa de mitges i uns altres una de calces. (Quina xorrada de metàfora) El seu argument és sempre que primer creem una empresa i després ja decidirem què venem
Sortida i escales cinematogràfiques a l'estació de metro de Roquetes i carrers laberíntics que s'enfilen pel vessant menys independentista de la ciutat. Un cop a la natura s'obre un camí decrèpit, Ada Colau quanta feina s'ha de fer encara a Nou Barris. I de sobte resulta que el lloc és la torre del Baró amb un mirador esplèndid i una història curiosa .
( ho tornem a intentar? )
A l'enterrament del pare de l'E.M. Entre el misteri i l'absurd em quedo el misteri (un teòleg amic de Miterrand)
Vénen Cornellà i Terri a sopar a casa. Els hongaresos serien un tap posat per l'Imperi Austríac a la plana del Balaton per evitar l'avenç dels turcs. Per això la seva cultura els fa tolerables les filferrades que aturen l'entrada dels refugiats sirians.
O Felipe González va ser col.locat per Kissinger per domar els socialistes .
Però el que és cert és que els mestres hem d'aprendre a fer entrevistes
Tindrà efecte la crisi dels refugiats en els resultats de l'11S? Pensarà algú que potser sí que l'eix social és més decisiu que l'eix nacional? Algun indecís decidirà que la lluita realment important és contra el capitalisme neoliberal i neocolonial?
Potser molt a perdre i poc a guanyar (almenys des del punt de vista del prestigi ). K. Jarrett diu que és com si Guardiola tornés al Barça. Però avui he tingut la sensació que m'hauria fet mandra recomençar a Via Augusta.
Claude Lessard:
"Les enseignants « interprètent » le changement de diverses manières. Certes, ils essaient de le comprendre en fonction de leurs valeurs — le non redoublement heurte le principe méritocratique ou il conforte une éthique de la sollicitude — ; ils l'évaluent aussi en fonction de leurs « intérêts » — qu'exigera de moi ce changement ? Que m'apportera-t-il ? — enfin, ils tenteront d'en comprendre le contenu — qu'est-ce qu'une compétence ? En quoi, cela diffère-t-il d'une capacité ? d'une habitude ? d'une attitude ? d'un automatisme appris ? Est-il vrai que les connaissances et leur transmission deviennent désormais secondaires ? —. Aussi, parce que ce sont des praticiens avant d'être des théoriciens de leur enseignement, ils chercheront à savoir comment faire ? — comment différencie-t-on sa pédagogie ? Comment mettre en œuvre dans une matière à contenu comme l'histoire, une approche dite par compétences ? Comment et avec quels outils, évalue-t-on des compétences ? Dans les conditions réelles de ma pratique ? Toutes ces questions sont légitimes. Elles ne doivent en aucun cas être décriées comme symptômes de résistance au changement. Un collègue affirmait récemment que la résistance au changement était une forme essentielle d'appropriation: il y a beaucoup de vrai dans cette affirmation. Pour qu'il se fasse une tête d'une proposition qui lui est faite, l'acteur doit mettre celle-ci à distance dans un premier temps, afin d'y voir clair."
http://www.cafepedagogique.net/lemensuel/larecherche/Pages/2015/159_1.aspx#a2
Traduce niño...
Trobar als articles estrangers de pedagogia els mateixos temes que estan sobre la taula a casa nostra fa com una petita il·lusió. Competències, aprendre a aprendre, avaluació externa... No estem tan sols en els dubtes. El laberint és global. (Malgrat el Nepal, Maria Castellví )
Decebut del meu alcalde. Acusa de deshonestos els que no pensen com ell. Es confirma l 'escepticisme dels que el coneixen de fa temps.
Programa Junts pel Sí:
10) Cap a una escola catalana inclusiva i per l’èxit escolar, perquè volem invertir per redistribuir les oportunitats i millorar els estàndards de qualitat del nostre sistema educatiu. Inversió prioritària en centres d'alta complexitat i en zones socioeconòmicament més desafavorides a partir de projectes comunitaris i treball educatiu d'entorn.
Manifest Cataunya sí que es pot:
4.Potenciar un sistema educatiu de qualitat –augmentant la inversió fins a equiparar-la amb la de la mitjana europea–, que tendeixi a una única xarxa pública que garanteixi tant l'accés universal des de l'escola bressol fins a la universitat, com la democràcia als centres d’ensenyament amb la participació vinculant de la comunitat educativa: ni LEC ni LOMCE.
¿Tenen els armenis, els jueus i els catalans importants punts en comú, com puguin ser el carácter laboriós, productiu i estalviador ( i el consegüent enriquiment, és obvi), i això els ha procurat l'odi dels seus veïns? (i potser un esperit especialment culte ?) O tot això només són podrits tòpics nacionalistes? Tema a desenvolupar...
(Atenció en com van acabar els altres dos pobles mencionats)
pkè no un punt comú a les tres llistes sobiranistes sobre el dret a decidir? algú ho està negociant? @saravilagalan @dolorscamats @noeayso
— Martí Casares (@marticasares) julio 19, 2015
Trobo Esvice a la platja llegint. Li comen to que aquest Foster que llegeixo diu que només hi ha tres tipus d'històries: les que vénen de Shakespeare, les de la Biblia i les dels contes populars
Passar una nit improvisada fora de casa sense una muda, el raspall de dents o les pastilles és absolutament viable.Sense el carregador del mòbil és més problemàtic.
Converso amb Hastings a la Jijo i li dic que per a alguns sembla que la independència sigui una qüestió ètica, quan la ètica amb el que té a veure és amb la relació entre els rics i els pobres o entre els poderosos i els humils. Queda mitinero però és veritat.
Tothom parla d'en Romeva avui. Jo dic que em sembla l'opció de l'enfrontament, la de la OPA a ICV i que em sembla una mala opció per al sobiranistes que haurien més d'intentar atreure's els vots d'esquerres amb la negociació i el pacte i no amb prepotència. Jo resto a l'espera del plantejament d'ICV.
Ara està de moda el tema de qui és polític per la història de la llista única. Mes enllà d'una visió genèrica segons la qual tots som polítics el millor es pensar la política com la gestió de la cosa pública és a dir els participants dels poders executiu i legislatiu i els membres dels partits polítics como si nombre indica
Cada cop estic més convençut de la necessària independència i llibertat dels regidors. Corretja de transmissió de l'assemblea! , van dir...
Començo el meu miting al Pla dient qe el que he fet sempre molt malament era atendre ladiversitat i que aquest era el meu repte. I després vomito (una mica massa ) curriculum, competències, avaluació formativa, decàlegs dela Xarxa, enriquiment d'activitats i fins un poema d'un nen, una tija i una flor.
Vigila, Martí, vigila
No perdis mai el teu nord ...
En política menys que enlloc no pots agradar tothom. Ni tan sols els teus amics, Rínxols. Siguem coherents i intentem comunicar bé. Però ni això no serveix.
estonians a Abjasia (o es Geòrgia? ) i txetsens i russos. ... es igual és la Guerra. Amb majuscules . Com totes. Perquè és la Mort. Al cinema tot és fals diu el vellet protagonista i segurament és teatre posar dos enemics sota un mateix sostre però les mirades i els gestos i les amenaces i la convivència semblen molt molt reals.
CUP i ICV es podrien entendre si uns fossin capaços de fer autocrítica de la seva etapa de govern ( de participació en !) i els altres no pressuposessin la mala intenció en aquests errors i acceptessin que tothom qui governa s' equivoca.
La Marta proposa que de les meves potsercerteses en digui certeses líquides a la manera de Zygmunt Bauman. No en va les repenso mentre nedo. (Bona, Marta)
Massa incògnites arreu. Però les meves potser certeses: Cal votar explícitament quin ha de ser l'status del nostre país. Cal fer-ho contra la legalitat i la política espanyola. Cal no prejutjar el resultat. Cal unir els que tenen aquest objectiu, que es diu referèndum d'autodeterminació no acordat. Aquest és el plebiscit del 27S. Aquest és el full de ruta que cal negociar. Cal convèncer ICV i Podem i sí que es pot fer. (Convèncer-los vull dir)
La violència potser es pot justificar en algun cas. Però amb quant de compte s'ha d'anar! Petit forat minúscul que saps que no deixarà de créixer...
I des de fa mesos la pregunta és com introduir les competències en l'avaluació oficial del país sense que els mestres se't tirin a sobre. Que se t'hi tiraran igualment. Ah! I amb LA LOMCE pel mig és clar.
Misión imposible
No comparteixo el culte a la desobediència que pregonen determinats col.lectius amb qui, en canvi, comparteixo altres criteris. Em planteja dubtes ètics importants i, m'atreviria, fins i tot, a acusar-la d'antidemocràtica.
Bellvitge em diu que som resolutius i jo entenc que vol dir que fem un bon tàndem. Suposo que tots els entrenadors valoren tenir un bon segon. Ho pensava també de La quan deia que m'enyorarà.
Fantàstica política municipal! Feta de noms, de cares, de persones... Feta de realitats palpables
El crit ressona estranger al Saló de Cent i a la plaça Sant Jaume. Primer em molesta i me'n queixo. Em toca després reconeixer que aquesta és també una llengua del país, que és la de molts catalans, que és la de l'emancipació dels humils a casa nostra. Que m'agrada, a més, compartir-lo amb Manuela Carmena. I si algú hagués entonat la Marsellesa?
I després m'emociona el Que sí nos representan!
I, es confirma de nou.Tothom és honest,i com a tal se l'ha de tractar, fins que es demostra el contrari. Ho deia al Monedero i a la Merkel.
Consens maratonià a Babord. Un bon acord difícil, més pel llenguatge que per la política. Passa quasi sempre. Em sorprèn agradablement que gent de procedències tan diverses convergeixin . Pocs han tingut la sensació d' haver de cedir molt. Babord és encara una parella en fase de "tortolitos"
I despres de cinc anys de carrera, de 30d'experiència docent i d' aquest máster ultraespecialitzat de tres anys al Departament encara t'emboliques amb els objectius i els continguts...
Interessant visita a la mesquita de Vilassar de Mar. Tremendes (insuperables? ) distàncies ideològiques.
L'excusa de "ens fan programar per competències però al SAGA hem de posar notes"... ¿Farem història, FS ( i MP)?
La gent a les places és la metàfora de la nova política. Sorgeixen noves paraules, a Babord experimentem la facilitació
La confluència que m'il.lusiona és la dels dos grans processos que han sacsejat el país:l'independentisme i la indignació.
No res o molt poc queda del que aprenc. Quin plaer, però, el fluir dels aprenentatges pel filtre dels forats enormes (llegint Steiner)